Amersfoort in actie voor Bosnische kinderen

Bosnië het Nest actie voeren

De redding voor Bosnische kinderen in Zenica

In Zenica, in de jaren 90 nog een bloeiende stad met een belangrijke staalindustrie, is de werkeloosheid enorm. Een kwart van de bevolking leeft zelfs onder de armoedegrens. 
Gelukkig is in Zenica het daily care center waar veel Bosnische kinderen aan deze ellende kunnen ontsnappen. Waar een team van enthousiaste vrijwilligers kinderen zes dagen per week opvangt. Waar de kinderen zelfs terecht kunnen bij een psycholoog of verpleegkundige hulp. Waar kinderen kunnen leren, praten en de worsteling van het dagelijkse leven even kunnen vergeten. 

kinderen in het Nest in Zenica

Toekomst in gevaar

Helaas is de toekomst van dit fantastische centrum in gevaar. En zonder uw hulp verdwijnt alles waar de mensen zich iedere dag opnieuw voor inzetten. Een veilige, warme omgeving waar kinderen uit Zenica spelen, dromen en zichzelf kunnen zijn. 

Nasleep van de oorlog in Bosnië

Bosnië lijkt vergeten maar de nasleep van de oorlog heeft serieuze gevolgen voor de jongste generatie. Veel Bosnische kinderen groeien op zonder toekomstperspectief. Zonder goed onderwijs, in armoede of in gebroken gezinnen. Jongeren en volwassenen kampen met een alcohol- of drugs verslaving en woningen zijn oud, vervallen of zelfs onbewoonbaar. Uit onderzoek van Unicef blijkt dat 70% van de kinderen te maken heeft gehad met geweld. Het lijkt onvoorstelbaar wanneer je aan Nederland en onze kinderen denkt.

Helpt u mee?

Doneer vandaag nog
 

Bosnië het Nest
vertaling: Elk kind is belangrijk!!!