Poolse kinderen in Borculo

Meer dan 30 jaar werd een groep Poolse vakantiekinderen met met diabetes type 1 uitgenodigd voor een vakantie van drie weken in Borculo. De kinderen verbleven in een groepsaccomodatie. Een grote groep vrijwilligers zorgde ervoor dat de kinderen en hun begeleiders gastvrij worden ontvangen. 

In de zomer van 2020 komen er voor het eerst Poolse kwetsbare kinderen in een groepsaccomodatie i.p.v. suikerpatiëntjes.

Poolse suikerpatiëntjes op vakantie in Borculo

Welke kinderen komen in aanmerking?

De kinderen komen uit gezinnen met een laag inkomen en zijn in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. 

Vakantie en dan?

De werkgroep stelt een programma samen voor de drie vakantieweken. Zij krijgt hierbij de hulp van 80 vrijwilligers die het vervoer van de kinderen verzorgen, de tafels dekken, kleren wassen, schoonmaken van de accommodatie etc.

Poolse suikerpatiëntjes op vakantie in Borculo
Knutselmiddag voor de Poolse kinderen

Uw steun hard nodig!

Voor de huur accommodatie, kosten heen– en terugreis, verzekering, programma en verzorging (eten/drinken) is veel geld nodig. Vele sponsoren, particulieren, industrieën, stichtingen etc. dragen onze actie een warm hart toe. Helpt u mee om deze kinderen een fijne vakantie te geven? Wij kunnen op allerlei manieren hulp gebruiken.
Wilt u wat betekenen voor deze kinderen dan kunt u contact opnemen met Toon Baakman, telefoon: 0654258979, mail: info@legal-management.nl