Vakantiekind uit Polen

Poolse vakantiekinderen komen in NOP/Urk - Borculo - Duiven/Westervoort

Sociaal-maatschappelijk is de situatie in de regio Katowice in Polen erg slecht!
De gevolgen zijn werkeloosheid, echtscheidingen, alcoholmisbruik, mishandeling en gezinsverlating. 
De kinderen zijn de dupe. 

Om welke vakantiekinderen gaat het?

Veel Poolse vakantiekinderen wonen met hun ouders, broers, zussen, opa en oma in één huis. De woonkamer is ook de slaapkamer en de bedden worden gedeeld. Echt kind zijn is hier niet mogelijk. Andere kinderen groeien op in kindertehuizen. Het gaat om vakantiekinderen van negen tot dertien jaar uit kindertehuizen of ontwrichte gezinnen. Vaak zijn er kinderen bij met een zwakke gezondheid. Deze vakantiekinderen hebben het nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. 

Poolse vakantiekind

Vakantiegastouder(s) zijn

Met de bus komen de Poolse kinderen naar Nederland. In elk vakantiegezin worden twee kinderen geplaatst. 
En natuurlijk staat u er niet alleen voor. Wij zorgen dat u goed voorbereid bent, vaak is er nog een informatieve avond voorafgaand aan de vakantie van uw vakantiekind. Vrijwilligers van Pax Kinderhulp geven u de nodige ondersteuning tijdens de vakantie van de kinderen. Vanuit de werkgroep wordt er een programma georganiseerd. Soms is dit een dagdeel, een andere keer een hele dag. Er is een aantal activiteiten per week. Soms alleen voor de Poolse kinderen, maar er zijn ook activiteiten waarbij de Nederlandse kinderen van de vakantiegezinnen van harte welkom zijn.

Poolse begeleiding 

Met de vakantiekinderen komen een aantal Poolse begeleiders mee die tijdens het verblijf ondersteuning geven aan de vrijwilligers en vakantiegezinnen van Pax Kinderhulp en als tolk fungeren bij communicatieproblemen.

Geïnteresseerden kunnen contact op nemen voor een vrijblijvend informatief gesprek over vakantieouder worden.